Τροχαίο ατύχημα

«Μα τι στην ευχή συμβαίνει; Γιατί έκλεισαν τον δρόμο τέτοια ώρα;» μουρμούρισε  ο Μίστερ Κλοκ κοιτάζοντας το ρολόι του, ένα Roskopf, αντίκα του 19ου αιώνα, πολύτιμη κληρονομιά απ’ τον παππού του.

Ήταν Τρίτη απόγευμα και σε 10 λεπτά έπρεπε να βρίσκεται στη λέσχη για το καθιερωμένο ραντεβού με τον καλό του φίλο Σοφοκλή.  Κοιτάζοντας προσεκτικά μπροστά από την ουρά των σταματημένων αυτοκινήτων, κατάλαβε πως κάποιο τροχαίο ατύχημα είχε συμβεί και διέκρινε μέσα στον πανικό, τον αστυνόμο Νικόλα Παξινό, γιο ενός παλιού του φίλου του. Είχε να τον δει πάνω από χρόνο και αποφάσισε πως, αν και δεν ήταν η καλύτερη στιγμή, έπρεπε να τον χαιρετήσει από κοντά.

Φόρεσε το καπέλο του, χτύπησε δυνατά την πόρτα του αυτοκινήτου πίσω του, και κατευθύνθηκε ευθεία, προς το σημείο του ατυχήματος. Έδειξε την ταυτότητα του και πέρασε τη διαχωριστική ταινία. Το πρώτο πράγμα που είδε ήταν, παντού γύρω, πεσμένα κιβώτια με το περιεχόμενό τους σκορπισμένο στον δρόμο. Χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά για να αφήσει πίσω του όλο αυτό τον χαμό. Μπροστά του τώρα ήταν το πορτ-μπαγκάζ ενός κόκκινου Φορντ και λίγο μετά είδε και το στραπατσαρισμένο καπό του. Το αυτοκίνητο ήταν τουλάχιστον δεκαετίας, με μεταλλική σχάρα στην οροφή,  απ’ όπου και είχαν πέσει, προφανώς, τα προηγούμενα κιβώτια. Αφού προχώρησε λίγο ακόμα, διέκρινε λίγα μέτρα πιο κάτω μία μηχανή, μικρού κυβισμού, πεσμένη στη άσφαλτο και γύρω αίματα, σίγουρα από τον οδηγό της.

«Μίστερ Κλοκ!!!!» ακούστηκε η φωνή του Νικόλα που τον αναγνώρισε και θέλησε να τον χαιρετήσει. Έδωσαν τα χέρια και αφού είπαν τα τυπικά, ο αστυνόμος του εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί. Ο οδηγός του κόκκινου Φορντ είδε τελευταία στιγμή τη μηχανή και, αν και φρέναρε αμέσως, δεν πρόλαβε να αποφύγει τη σύγκρουση. Δυστυχώς ο οδηγός της μηχανής πέθανε ακαριαία …

«… χμμ… φίλε μου Σοφοκλή, θα χρειαστεί να ακυρώσουμε την αποψινή μας συνάντηση…» σκέφτηκε ο ντεντέκτιβ, κοιτάζοντας για μία ακόμα φορά το ρολόι του παππού του. Έπειτα, κοιτάζοντας τον Νικόλα, είπε: «Δυστυχώς, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία δολοφονία…».

Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Μίστερ Κλοκ σε αυτό το συμπέρασμα;

Αν είχε φρενάρει το αυτοκίνητο, τα κιβώτια θα έπεφταν μπροστά και όχι πίσω του.

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!