Δολοφονία στο κέντρο της πόλης

Δεν πρόλαβε να πιει από τον ζεστό καφέ που μόλις είχε ετοιμάσει, όταν το τηλέφωνό του χτύπησε. Σε 15 λεπτά είχε φτάσει στον τόπο του εγκλήματος. Μία ακόμα δολοφονία, ζητούσε την διαλεύκανσή της, από τον Μίστερ Κλοκ!

Το θύμα ήταν ένας 65χρονος , συνταξιούχος δάσκαλος. Είχε βρεθεί νεκρός, στο διαμέρισμά του, στο κέντρο της πόλης. Ήταν δεμένος σε μια καρέκλα, με το στόμα του φιμωμένο με ένα κόκκινο μαντίλι και τα χέρια του δεμένα πίσω με μία υφασμάτινη ζώνη. Μία και μόνο σφαίρα, ήταν αρκετή για να σβήσει τη ζωή από τα μάτια του…

Στο χώρο δεν υπήρχαν σημάδια πάλης, η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί και κανένας από τους γείτονες δεν είχε ακούσει κάτι το περίεργο.

«Ο δράστης ήταν σίγουρα κάποιο οικείο πρόσωπο..» σκέφτηκε ο Μίστερ Κλοκ.

Ο ντεντέκτιβ παρατήρησε ένα κινητό τηλέφωνο πεσμένο στο πάτωμα. Ήταν κάτι που σίγουρα άξιζε τον κόπο να διερευνηθεί.

Δυστυχώς το εγκληματολογικό δεν κατάφερε να συλλέξει κανένα άλλο στοιχείο…

Το επόμενο πρωί έφτασε στο γραφείο του Μίστερ Κλοκ η έκθεση με τα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος. Στα μηνύματα, την ίδια ώρα με εκείνη που διεπράχθη το έγκλημα, υπήρχε η εξής καταχώρηση: 336455533779997774. Έβαλε την έκθεση στον κίτρινο φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και συνέχισε την έρευνα μελετώντας το κοντινό περιβάλλον του θύματος, συγγενείς, φίλους και γνωστούς, ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη σκηνή του εγκλήματος.

Κατάφερε να περιορίσει τους υπόπτους στα εξής τέσσερα άτομα:

Δημητρίου Άκης, φίλος και πρώην συνάδελφος. Διατηρούσαν καλές σχέσεις και την ημέρα του φόνου είχαν περάσει μαζί, τουλάχιστον, δύο ώρες στην βιβλιοθήκη του διαμερίσματος πίνοντας τσάι και κουβεντιάζοντας.

Παπαζώη Ελισάβετ, υπάλληλος τράπεζας, 56 ετών με την οποία διατηρούσαν μία τρυφερή σχέση και συνήθιζαν να γευματίζουν μαζί.

Παπουτσάκης Στέφανος, ο νεαρός που είχε αναλάβει να εξυπηρετεί και να κάνει κάποια θελήματα για τον δολοφονημένο. Ο δάσκαλος έτρεφε για τον Στέφανο αισθήματα πατρικά και τον έβλεπε σαν τον γιο που δεν είχε αποκτήσει ποτέ.

Παπαϊωάννου Περικλής, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ενημέρωση», με τον οποίο συνεργάζονταν για την έκδοση άρθρων πάνω σε εκπαιδευτικά και μαθησιακά θέματα.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις του ντεντέκτιβ, και οι τέσσερις είχαν το κίνητρο, και οι τέσσερις είχαν την ευκαιρία! Όμως ποιος τελικά ήταν ο δολοφόνος;

Πριν έρθει το βράδυ, ο ντεντέκτιβ είχε λύσει το μυστήριο και ικανοποιημένος έπαιρνε το δρόμο για το σπίτι του…

Ποιός ήταν ο ένοχος και πως τον βρήκε τελικά ο Μίστερ Κλοκ;

Ο ένοχος ήταν ο δημοσιογράφος Παπαϊωάννου Περικλής. Πριν δεχτεί το μοιραίο χτύπημα, το θύμα πληκτρολόγησε στο παλιό κινητό του, το όνομα της εφημερίδας «ενημέρωση» που δούλευε ο δημοσιογράφος. Όμως τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και πάνω στην βιασύνη του δεν γύρισε το τηλέφωνο στην αλφαβητική λειτουργία.

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!