Αδίστακτοι απαγωγείς

Η άνοιξη ήταν πάντα μία δύσκολη εποχή για τον Μίστερ Κλοκ αφού, μαζί με την αναγέννηση της φύσης, οι αλλεργίες έστηναν το δικό τους χορό. Εκείνο το πρωί ξύπνησε κακόκεφος και οι εξελίξεις δεν του έφτιαξαν τη μέρα…

Η δεκαπεντάχρονη Δόμνα Φιλίππου, κόρη μεγαλοεπιχειρηματία, είχε απαχθεί πριν από δύο εικοσιτετράωρα και η οικογένειά της δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία από φόβο για τη ζωή της. Οι απαγωγείς τους είχαν απειλήσει πως αν αναμείξουν την αστυνομία δε θα δουν ποτέ ξανά την μοναχοκόρη τους. Θεώρησαν πως μπορούσαν να χειριστούν οι ίδιοι τους απαγωγείς και πως προσφέροντάς τους τα λύτρα που ζητούσαν θα εξασφάλιζαν την επιστροφή της αγαπημένης τους Δόμνας. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν…

Διασχίζοντας το πλακόστρωτο του κήπου, ο ντεντέκτιβ μουρμούριζε συνεχώς για την ακατάπαυστη καταρροή του και γκρίνιαζε για την πρήξιμο των ματιών του. Βρισκόταν στο πλέον ακατάλληλο μέρος!

Το ζεύγος Φιλίππου, τον περίμενε στο κεντρικό σαλόνι της έπαυλης και βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού. Ο χρόνος τους πίεζε γιατί η δεκαπεντάχρονη έπασχε από παιδικό διαβήτη και έπρεπε να πάρει επειγόντως τα φάρμακά της. Είχαν κάνει τεράστιο λάθος που δεν είχαν ζητήσει από την αρχή τη βοήθεια της αστυνομίας.

Ο Μίστερ Κλοκ, χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, ξεκίνησε την έρευνα και τις ερωτήσεις για να μπορέσει να έχει μία σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης. Εν ολίγοις, την Τρίτη το μεσημέρι η μικρή δεν γύρισε από το σχολείο της και δύο ώρες αργότερα οι απαγωγείς τηλεφώνησαν ζητώντας τα λύτρα. Την Πέμπτη το πρωί τους έδωσαν οδηγίες για την τοποθεσία όπου θα άφηνα τα λύτρα και για το σημείο που θα έβρισκαν έπειτα την κόρη τους. Δυστυχώς όμως, αν και έδωσαν το ποσό που τους ζήτησαν, αντί για την κόρη τους, βρήκαν ένα σημείωμα.

Ο ντεντέκτιβ πήρε στα χέρια του το σημείωμα και διάβασε το παράξενο κείμενο:

«Δύσκολο απόγευμα σας περιμένει. Η ζωή της κόρης σας είναι στα χέρια σας. Μας αρέσουν πολύ οι γρίφοι, ελπίζω και σε σας. Αρχίστε το ψάξιμο από πάνω και φτάστε μέχρι κάτω. Ρωτήστε και τους περαστικούς ίσως σας βοηθήσουν. Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας για πυξίδα. Είναι σε κτίριο μεγάλο που φαίνεται απ’ την αρχή. Ίσως σας βοηθούσε αν ξέρατε πως τελευταίος συνδετικός κρίκος είναι ο Οδυσσέας.»

«Μάλιστα… Θέλουν λοιπόν να παίξουν μαζί μας…» μονολόγησε ο Μίστερ Κλοκ και απευθυνόμενος στους τρομοκρατημένους γονείς είπε: «Μην ανησυχείτε, εμένα μου αρέσουν πολύ περισσότερο οι γρίφοι!!! Και ετούτος εδώ έχει ήδη λυθεί! Άλλωστε το κείμενο φωνάζει από μόνο του!»

Που βρίσκεται η Δόμνα Φιλίππου και πως κατέληξε εκεί ο Μίστερ Κλοκ;

Στο δημαρχείο, φαίνεται από τα κεφαλαία γράμματα του σημειώματος.

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!