Τρεις κι ο Κούκος

Είναι η τελευταία μέρα του Αυγούστου και ο Mr. Clock απολαμβάνει το μοχίτο του, σε μια πορτοκαλί ξαπλώστρα, δίπλα στη θάλασσα. Το κύμα είναι μεγάλο κι έτσι τη βγάζει κουνώντας τα δάχτυλα των ποδιών του στο άκουσμα ρέγγε ρυθμών, χαζεύοντας την οθόνη του beach bar. Εκεί που ακούει το περίφημο χιτάκι «κουτσουμπίλα», νοιώθει ένα ελαφρύ χτύπημα στη πλάτη…

Ήταν η κοπέλα που δούλευε στο πεντάστερο ξενοδοχείο (tape de as teria) όπου διέμενε.

-Έχετε ένα επείγον τηλεφώνημα κ. Clock, λέει η κοπέλα

(Τι πρωτότυπο?!Λέτε από μέσα σας…)

Ο Mr. Clock σηκώνεται, παίρνει την πετσετούλα του Σέρλοκ Χολμς και κατευθύνεται στη ρεσεψιόν. Στο τηλέφωνο ήταν ένας αστυνομικός από το τοπικό τμήμα:

-Καλησπέρα κ. Clock!Πως περνάτε τις διακοπές σας στα μέρη μας?

-Μια χαρά μπορώ να πω, εδώ άκουγα Marley κι έβλεπα Ηρακλή Πουαρό μόλις τώρα!

-Αααα πολύ ωραία! Πόσο πάει το παιχνίδι αν επιτρέπεται?!

Μετά από αρκετή ώρα και αφού ο ήρωας μας κόντεψε να ματώσει τα χείλη του από το δάγκωμα, φαίνεται ότι ο αστυνομικός ζητούσε απελπισμένα τη βοήθεια του για την εξιχνίαση ενός εγκλήματος που έγινε στην περιοχή. Ο περίφημος ντεντέκτιβ παίρνει αμέσως το κινητό του από τη ρεσεψιόν που το φόρτιζε, τσιμπά κι ένα πόκεμον στην γυριστή είσοδο-έξοδο του χοτέλ και κατευθύνεται στον τόπο του εγκλήματος.

Ο κ. Νίκος Κούκος, γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής που απασχολούσε αρκετό προσωπικό, είχε βρεθεί δολοφονημένος στο γραφείο του τις πρώτες πρωινές ώρες από τη γραμματέα του τη Σούλα. Το θύμα ήταν νεκρό από βαρύ χτύπημα στο κεφάλι, επάνω στο γραφείο του, η πόρτα του γραφείου ορθάνοιχτη και χωρίς κανένα ίχνος του φονικού όπλου. Ο Mr. Clock αμέσως παρατήρησε στο γραφείο του σχηματισμένο με αίμα από το θύμα το εξής:

Τρεις κι ο Κούκος | Γρίφοι μυστηρίου | Γρίφοι & Αινίγματα | grifoi-gr.preview-domain.com

Ο ντεντέκτιβ ζήτησε να μάθει ποιοι ήταν οι τελευταίοι (και καταϊδρωμένοι) εργαζόμενοι το περασμένο βράδυ. Έτσι ρωτά τη Σούλα ποιοι ήταν χτες το βράδυ στο γραφείο για να φτιάξει τη λίστα των υπόπτων. «Ήμασταν τρεις κι ο Κούκος» απαντά η Σούλα οπότε ο Mr. Clock ζητά να δει τους τρεις εργαζόμενους. Αφού μαζεύει και τους τρεις στον τόπο του εγκλήματος τους παρατήρησε σιωπηλά…

Η Σούλα έκλαιγε θρηνώντας την απώλεια του αφεντικού της καθώς ο Γεράσιμος ήταν άφωνος ανοιγοκλείνοντας συνεχώς τα μάτια του και ταυτόχρονα η Σουλτάνα μουρμούραγε πως δεν το έκανε αυτή. Έπειτα από σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα παρατήρησης, υποδεικνύει τον ένοχο και συνεχίζει τις διακοπές του.

Πως βρήκε τον ένοχο ο ιδιοφυής μας ήρωας και ποιος ήταν από τους τρεις;

Ο δολοφόνος είναι ο Γεράσιμος, διότι έχει «τικ», ανοιγοκλείνει συνεχώς τα μάτια του.

(αίνιγμα-γρίφος από: talll13)

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!