Θύμα ηλικιωμένη ετών 82

«Μάλιστα», δήλωσε ο Μίστερ Κλοκ, «συνεπώς έχουμε ώρα δολοφονίας 3:15 το μεσημέρι και κανένα ίχνος διάρρηξης. Το θύμα, ηλικιωμένη, ετών 82, με πολλαπλά τραύματα, κατά πάσα πιθανότητα από μαχαίρι, στο πάνω μέρος του σώματος της και κυρίως στο θώρακα. Το φονικό όπλο δεν βρέθηκε προς το παρόν. Το θύμα συγκατοικούσε με την οικογένεια της κόρης της. Πλην του θύματος κατοικούσαν 4 άτομα: ο πατέρας, η μητέρα, ο γιος και η κόρη. Σωστά μέχρι εδώ;»

Ο Νικόλας Παξινός τον κοίταξε γνέφοντάς του καταφατικά. Στη συνέχεια ο Μίστερ Κλοκ ζήτησε να μιλήσει προσωπικά με τον καθένα από τα 4 άτομα ξεχωριστά. Οι καταθέσεις που έλαβε ήταν οι ακόλουθες:

Μητέρα: «Εκείνη τη στιγμή ήμουν έξω. Έπρεπε οπωσδήποτε να βρω δώρο για την καλύτερη μου φίλη και δεν είχα άλλη μέρα περιθώριο για να ψάξω. Κοίταξα τις βιτρίνες από αρκετά καταστήματα, παρόλα αυτά δυστυχώς δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον. Δεν γύρισα σπίτι παρά μόνο αργά το βράδυ όπου το έγκλημα είχε ήδη διαπραχθεί.»

Πατέρας: «Εγώ εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στο πάρκο. Εξαιτίας ενός τσακωμού με τη σύζυγό μου προτίμησα να περάσω λίγο χρόνο μόνος μου στη φύση. Έβρεχε, όμως αυτό δεν με πτόησε. Ήλπιζα ότι θα έβρισκα κάποιον γνωστό από τη περιοχή μου εκεί να ανταλλάξω καμιά κουβέντα όμως το πάρκο ήταν έρημο. Και έτσι περιφερόμουν μόνος, με θλίψη να κατακλύζει την ψυχή μου κοιτάζοντας τα νωπά, άδεια παγκάκια.»

Κόρη: «Εγώ εκείνη τη στιγμή θαύμαζα το μεγαλείο της φύσης! Ατένιζα έξω από το παράθυρο της κουζίνας το πανέμορφο ουράνιο τόξο, και μάλιστα για αρκετή ώρα. Σταμάτησα μόνο όταν πόνεσαν τα μάτια μου από τον ήλιο. Το παράξενο είναι ότι δεν άκουσα κάποιον περίεργο θόρυβο, ή τουλάχιστον κάποιον θόρυβο που να προμηνύει δολοφονία.»

Γιος: «Εκείνη τη στιγμή άκουγα μουσική στο δωμάτιο μου. Έξω είχε αρχίσει να βρέχει, οπότε προτίμησα να μην βγω, για την περίπτωση που δυνάμωνε η βροχή, κι έμεινα κλειδωμένος στο δωμάτιο. Δεν έφυγα καθόλου. Όπως ανέφερα και πριν, λόγω της δυνατής μουσικής μου ήταν αδύνατο να ακούσω κάτι.»

Έπειτα από λίγη ώρα μετά την ανάκριση ο Μίστερ Κλοκ κάλεσε όλους τους αστυνομικούς και την οικογένεια του θύματος στο σαλόνι του σπιτιού. «Κυρίες και κύριοι, ο δολοφόνος του σπιτιού βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο», ανακοινώνει θριαμβευτικά.

Ποιος είναι ο δολοφόνος και πως τον ανακάλυψε ο Μίστερ Κλοκ;

Η δολοφόνος είναι η κόρη. Για να γίνει αντιληπτό το ουράνιο τόξο από παρατηρητή θα πρέπει να έχει στραμμένη την πλάτη του στον ήλιο, επομένως είναι αδύνατον να πόνεσαν τα μάτια της και το σκηνικό που περιγράφει είναι ψεύτικο!

(αίνιγμα-γρίφος από: Penthesilia)

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 3 / 5. Ψήφοι: 2

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!