Σκηνοθετημένη Κλοπή

Ο αστυνόμος Αντωνίου μαζί με τους εκλεκτούς του φίλους καθόντουσαν στη βεράντα του σπιτιού του Αντωνίου. Οι  φίλοι του, τού ζήτησαν να τους διηγηθεί μια πραγματική αστυνομική ιστορία που να συμμετείχε και ο ίδιος στη διαλεύκανση της. Ο Αντωνίου άναψε την πίπα του και άρχισε την αφήγηση της αστυνομικής ιστορίας που ζήτησαν να ακούσουν οι προσκεκλημένοι του.

«Μία ζεστή καλοκαιρινή νύχτα, πήραμε σήμα για μια διάρρηξη στη βίλα  του Νικολάου Βεργή, ενός πλούσιου, αλλά αμφιλεγόμενων δραστηριοτήτων, επιχειρηματία της πόλης. Όταν φθάσαμε στο σπίτι του, μας υποδέχθηκε έχοντας ένα τραύμα στο μέτωπο. Έδειχνε ταραγμένος και μας είπε πως κάποιος τον λήστεψε πριν από λίγη ώρα. Η λεία του ληστή ήταν μια πολύ μεγάλης αξίας συλλογή σπάνιων παλαιών νομισμάτων. Ρωτώντας τον για το τι έγινε, μας είπε πως ξύπνησε απότομα από τον τρομερό θόρυβο ενός κεραυνού, που πράγματι είχε πέσει στη διάρκεια της καλοκαιρινής καταιγίδας πριν από μισή ώρα. Στη λάμψη που ακολούθησε, είδε τη σκοτεινή φιγούρα ενός άνδρα που στέκονταν μπροστά στο ανοιχτό  χρηματοκιβώτιο, όπου υπήρχε η πολύτιμη συλλογή. Όρμισε προς το μέρος του άγνωστου άνδρα για να τον εμποδίσει, αυτός, όμως, τον χτύπησε με δύναμη στο μέτωπο με τη λαβή του όπλου που κρατούσε με αποτέλεσμα να μείνει για μερικά λεπτά αναίσθητο στο πάτωμα. Όταν συνήλθε, ο άγνωστος είχε εξαφανιστεί, έχοντας πάρει μαζί του τα νομίσματα. Μας παρακαλούσε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθεί η πολύτιμη συλλογή του, παρόλο που την έχει ασφαλισμένη για πολλά εκατομμύρια.
Όταν τελείωσε την αφήγησή του, του είπα πως ψεύδεται και γι’ αυτό συλλαμβάνεται ως ύποπτος για την σκηνοθετημένη κλοπή. Αργότερα, στη διάρκεια της ανάκρισης, ομολόγησε την πράξη του…»

Πώς κατάλαβε ο αστυνόμος Αντωνίου πως ο Βεργής έλεγε ψέματα;

Ο Βεργής στην ερώτησή μου για το τι συνέβη είπε πως ξύπνησε απότομα από τον τρομερό θόρυβο ενός κεραυνού… και συνέχισε  … Στη λάμψη που ακολούθησε… Βάσει νομοτέλειας, η λάμψη προηγείται του ήχου στην περίπτωση της αστραπής.

(αίνιγμα-γρίφος από: Papaveri1948)

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!