Υπόθεση απαγωγής ανηλίκου

Πέμπτη, 24/12/2016, ώρα 18:57. Άλλη μια δύσκολη μέρα για τον Μίστερ Κλοκ στο προσκήνιο, με μία υπόθεση απαγωγής ανηλίκου να περιμένει επίλυση. Το θύμα ήταν ένας 16χρονος μαθητής, ο Χαράλαμπος Γεωργόπουλος. Οι γονείς του εργάζονταν κι οι δύο σε μία επιχείρηση οπότε έλλειπαν αρκετές ώρες από το σπίτι. Όταν γύρισαν σπίτι τους στις 16:45, λίγες ώρες αφότου θα έπρεπε να είχε γυρίσει ο γιος τους από το σχολείο, αντιλήφθηκαν ότι στο σπίτι τους είχε γίνει διάρρηξη ενώ ο γιος τους δεν ήταν πουθενά, ούτε απαντούσε στο κινητό του. Κάλεσαν απευθείας την αστυνομία. Έπειτα από πολύωρη εξέταση ανακάλυψαν μέσα σε μια σελίδα στον τηλεφωνικό κατάλογο του νεαρού αγοριού υπήρχε ένα μικρό σημείωμα με την εξής φράση:
«Που είναι ο άγνωστος Χ;» καθώς και μια υποσημείωση με μολύβι που έγραφε: «Θα τα πούμε από κοντά. Κοίταξες τα εορταστικά λαμπάκια;»
Οι αστυνομικοί όμως παρατήρησαν ότι το σπίτι, παρότι ήταν παραμονή Χριστουγέννων, δεν ήταν στολισμένο, συνεπώς δεν υπήρχαν πουθενά λαμπάκια.

«Θέλω αμέσως τη σελίδα που βρήκατε το σημείωμα», είπε με αυστηρό τόνο ο Μίστερ Κλοκ έναν από τους αστυνομικούς. Εκείνος, με γρήγορες κινήσεις, υπάκουσε στην εντολή που του δόθηκε. Ο Μίστερ Κλοκ κοίταξε προσεκτικά τη λίστα που του είχε δοθεί.

Άννα 210 3726508
Ερμής 210 5498227
Μυρτώ 210 4356442
Νίκος 210 5809701

«Ετοιμαστείτε, ξέρω που βρίσκεται» αναφώνησε ο Μίστερ Κλοκ.
Πού βρίσκεται ο απαγωγέας;

Ο απαγωγέας βρίσκεται στο ΚΤΕΛ στη Θήβα. Το ΚΤΕΛ μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος από τη φράση στο σημείωμα: «Κ οίταξες Τ α Ε ορταστικά Λ αμπάκια;» Λέγοντας ο άγνωστος Χ, αναφερόμαστε στο Χ, το λατινικό 10, συνεπώς το 10ο ψηφίο από κάθε αριθμό στον κατάλογο: 8721. Το 8ο γράμμα στο αλφάβητο είναι το Θ, το 7ο το Η, το 2ο το Β, το 1ο το Α->ΘΗΒΑ.

(αίνιγμα-γρίφος από: Penthesilia)

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!