Εκκεντρικός καλλιτέχνης γλυπτών

Ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης γλυπτών βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του από τον οικονόμο του.

Όταν έφτασε η ντεντέκτιβ Ατζέλικα άρχισε να εξετάζει τον χώρο. Το πάτωμα είχε αρκετές κηλίδες από νερό, τρία ποτήρια με σαμπάνια στο τραπεζάκι, το ένα εμφανώς γυναίκειο από τα υπολείμματα κραγιόν στην άκρη του, το άλλο με έντονα αποτυπώματα κ στο τελευταίο τίποτα. Ένα τασάκι γεμάτο με αποτσίγαρα , χαρτιά με οικονομικά στοιχεία στον καναπέ και κάτι λευκές νιφάδες στην πλάτη του καναπέ από την ίδια μεριά που ήταν τα χαρτιά κ το ποτήρι χωρίς κανένα ίχνος.

Αρχίζοντας την εξέταση του σώματος η ντεντέκτιβ, είδε τον προφανή λόγο θανάτου. Κάτι είχε τρυπήσει τον λαιμό του θύματος, το φονικό όπλο δεν υπήρχε πουθενά, μόνο νερό και ίχνη από κάποια διαφανή λιπαρή ουσία μέσα στο νερό γύρω από το φονικό τραύμα.

Η ντεντέκτιβ κάλεσε τον λογιστή του ο όποιος συντετριμμένος της είπε πως αυτός, η κοπέλα του και ο φίλος του ήταν ως αργά μαζί του.

Η Ατζέλικα ζήτησε τα στοιχειά του φίλου του, τον όποιο και συνέλαβε!!!

Γιατί; Πως το κατάλαβε και τι έγινε το φονικό όπλο;

Το βασικό ερώτημα για την λύση του μυστηρίου είναι: τι καλλιτέχνης ήταν το θύμα; Ήταν γλύπτης πάγου και το φονικό όπλο ήταν ένα αιχμηρό κομμάτι πάγου, το οποίο έλιωσε αφήνοντας και την λιπαρή ουσία από τα χέρια του δολοφόνου (κρέμα) έτσι η ντεντέκτιβ ήξερε πως ήταν ο φίλος του από τα έντονα αποτυπώματα που είχε δει στο ποτήρι του!

(αίνιγμα-γρίφος από: Mara)

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 1 / 5. Ψήφοι: 1

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!