Δολοφονήθηκε επιχειρηματίας

Μια χειμωνιάτικη ημέρα, όπου το κρύο ήταν αβάστακτο, ο επιθεωρητής Mr.Clock  ειδοποιήθηκε  να μεταβεί στο τόπο όπου δολοφονήθηκε ένας γνωστός επιχειρηματίας. Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε πολλούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς, οπότε το νέο προξένησε ανάμεικτα συναισθήματα. Από νωρίς η αστυνομία άρχισε τις έρευνες, για να λύσει το μυστήριο του φόνου. Το θύμα δεν είχε οικογένεια, ζούσε μόνος του σε μία βίλα  με υπηρετικό προσωπικό να τον φροντίζει. Οι πρώτοι που ανακρίθηκαν από τον Mr.Clock ήταν η καμαριέρα, ο γέρο-κηπουρός, που ζούσε στο σπιτάκι του κήπου, και ο οδηγός του θύματος. O Mr.Clock ρώτησε και τους τρεις τι γνώριζαν για την υπόθεση.

Καμαριέρα: «Το αφεντικό μου πήρε στη συνηθισμένη ώρα, δηλαδή στις 9.00 μμ, το δείπνο του, κάθισε στο σαλόνι να δει τηλεόραση και όταν στις 11.00 μμ τον ρώτησε αν επιθυμούσε κάτι άλλο, μου έδωσε την άδεια να φύγω και να πάω να κοιμηθώ. Έτσι και έκανα. Περασμένες 2.00 πμ ξύπνησα από τις φωνές του κηπουρού και βρήκα το αφεντικό μου νεκρό στην ίδια θέση που τον είχα αφήσει. Η τηλεόραση ήταν ακόμη ανοικτή, σημάδια αναστάτωσης δεν υπήρχαν στο δωμάτιο εκτός από το ποτήρι με το ουίσκι που του είχα σερβίρει, όπως έκανα κάθε βράδυ, και το οποίο βρισκόταν στο πάτωμα. Ένα γερό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, απ’ όπου έτρεχε αίμα, φαινόταν ότι ήταν η αιτία του εγκλήματος.»

Mr. Clock: «Μήπως άκουσες κάποιο θόρυβο;»

Καμαριέρα: «Όχι, δεν άκουσα κάποιο θόρυβο στο συγκεκριμένο διάστημα»

Mr. Clock: «Το θύμα πως συμπεριφερόταν στο προσωπικό; Είχε καλές σχέσεις μαζί τους;»

Καμαριέρα: «Ο μακαρίτης δεν ήταν εύκολος άνθρωπος,  Ήταν δύστροπος, πιεστικός και κτητικός. Συχνά τσακωνότανε με το προσωπικό και είχε απειλήσει να τους απολύσει. Το ίδιο είχε κάνει και μ’ εμένα, αλλά και με τον κηπουρό, γιατί τον θεωρούσε τεμπέλη.

Κηπουρός: «Υποφέρω από αϋπνίες και συχνά το βράδυ κάνω μερικές βόλτες στον κήπο, για να ηρεμήσω. Το ίδιο έκανα και το προηγούμενο βράδυ κατά τις 2.00 περίπου. Ξαφνικά άκουσα ένα χτύπημα της πόρτας και είδα τον οδηγό να απομακρύνεται γρήγορα από το σπίτι. Πλησίασα να δω τι είχε συμβεί. Σκούπισα με το μανίκι μου το τζάμι από το παράθυρο, καθώς το κρύο από έξω και η ζέστη από το τζάκι μέσα είχαν θαμπώσει το τζάμι, για να αντικρίσω ξεκάθαρα με τρόμο το αφεντικό μου να έχει γύρει στην πολυθρόνα του χτυπημένος. Αίμα έτρεχε από το κεφάλι του και δε φαινόταν να είχε τις αισθήσεις του. Έμοιαζε νεκρός. Τότε αμέσως έβαλα τις φωνές και ξύπνησα την καμαριέρα.

Οδηγός: «Είχα λογομαχήσει με το μακαρίτη, γιατί με ξυπνούσε στις πιο απίθανες ώρες, για να του φέρνω διάφορα πράγματα από την πόλη.  Την περασμένη νύχτα η υπομονή μου είχε εξαντληθεί, και αφού τσακωθήκαμε, του δήλωσα ότι παραιτούμαι και ότι την επομένη θα έφευγα. Έφυγα θυμωμένος. Πήγα στο δωμάτιό μου για να κοιμηθώ αποφασισμένος να μαζέψω τα πράγματά μου και να φύγω την επομένη. Δεν είχε περάσει πολλή ώρα από το συμβάν, όταν άκουσα τις φωνές του κηπουρού, που καλούσε τη καμαριέρα, και πήγα στο σπίτι να δω τι συμβαίνει. Μπαίνοντας στο σαλόνι είδα το θύμα νεκρό. Δε γνωρίζω τίποτε για τη δολοφονία.»

Αφού τους άκουσε προσεκτικά ο Mr. Clock, μελέτησε τις καταθέσεις τους και συνέλαβε έναν από τους τρεις. Ποιον συνέλαβε και γιατί;

Συνέλαβε  το κηπουρό που έλεγε ψέματα. Το παράθυρο δημιουργεί υδρατμούς από τη  μέσα πλευρά, από εκεί δηλαδή που είναι η ζέστη, και όχι απ’ έξω.  Άρα αποκλείεται να σκούπισε το τζάμι απέξω και να είδε στο εσωτερικό του σπιτιού, εφόσον ήταν θαμπωμένο από μέσα.

(αίνιγμα-γρίφος από: Papaveri1948)

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!