Η διαθήκη του πατέρα

Ένας πατέρας, ο οποίος ήτανε ετοιμοθάνατος, είχε 2 γιούς. Ο ένας, ο μικρότερος, ήτανε πολύ σπάταλος, αντίθετα με τον άλλο που ήτανε οικονόμος. Ο μικρός γιος ζήτησε από τον πατέρα του το μερίδιο της περιουσίας που του αναλογούσε. Ο πατέρας του, του το έδωσε, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ζητήσει άλλη περιουσία μετά το θάνατό του από τον μεγάλο του αδελφό. Εκείνος συμφώνησε. Ύστερα από 4 μήνες ο πατέρας τους πέθανε. Ο μικρός γιος, ο οποίος  είχε σπαταλήσει όλη του την περιουσία, πήγε στον συμβολαιογράφο για να δει τη διαθήκη που άφησε ο πατέρας του. Ο συμβολαιογράφος του την έδειξε, αλλά εκείνη την στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και ο συμβολαιογράφος πήγε να το σηκώσει. Ο μικρός γιος έμεινε μόνος με την διαθήκη του πατέρα του, η οποία έγραφε τα εξής:

«Σπίτια κτήματα στον μεγαλύτερό μου γιο»

Βλέποντας ότι δεν τον βλέπει ο συμβολαιογράφος, πήρε ένα στυλό και πρόσθεσε ένα γράμμα στην πρόταση. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει κι άλλη περιουσία από τον πατέρα του. Τι έκανε για να πετύχει το σκοπό του;

Πρόσθεσε ένα «ή» μεταξύ των λέξεων «Σπίτια» και «κτήματα», οπότε η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής: «Σπίτια ή κτήματα στον μεγαλύτερό μου γιο».

(αίνιγμα-γρίφος από: Papaveri1948)

Μήπως σου άρεσε;

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις!

Βαθμολογία: 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει.

Αχά! Σου άρεσε...

Δείξε το και στους φίλους σου στα social media!